Wandelen met Tussen Gras en Glas.

MERKSPLAS – Natuurpunt Markvallei organiseert op zondag 3 december een themawandeling met als titel Tussen Gras en Glas. Di gaat door op de grens van België en Nederland. Het is de enige plek waar België ook ten noorden van Nederland ligt. Schootsenhoek 23
Castelré

Er wordt gewandeld over grenspaden waar zich heel wat geschiedkundige activiteiten hebben afgespeeld, zoals de verhalen van smokkelaars of de dodendraad. De deelnemers worden begeleid door een ervaren gids. Deelnemen is gratis. De afstand van de wandeling bedraagt ongeveer 4,5 km met als start- en eindpunt in Café In Holland, Schootsenhoek 23 in Castelré. Het vertrek is voorzien om 14u.

ER

30/11/2023 12:10

Gemeente Zoersel verkoopt verschillende loten hout.

ZOERSEL – De gemeente Zoersel verkoopt verschillende loten hout, afkomstig van het vellen en snoeien van bomen op openbaar domein.

Interesse? Kom dan zaterdag op 16 december om 11 uur naar de voormalige terreinen van Van Aerde aan de Watermolen. Je kan er ter plaatse bieden op de verschillende loten. Meer informatie via milieu@zoersel.be.

ER

30/11/2023 06:01

Sinterklaas in Wijnegem.

WIJNEGEM – Sinterklaas is al even in het land, maar geeft op zaterdag 2 december een groot feest in Wijnegem.

De namiddag gaat door in het Parochiecentrum, Wommelgemsteenweg 36 en start om14u. De inkom is gratis.

ER

29/11/2023 13:04

Sloopwerken van oude ruiterhal op Fort 3 Borsbeek gestart.

BORSBEEK – Deze week zijn in Borsbeek de sloopwerken van de oude ruiterhal op Fort 3 gestart. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werken eind januari afgerond zijn.

Alle gebouwen op de site blijven vlot bereikbaar. De parkeerplaatsen langs de gevel van de ruiterhal zijn niet beschikbaar. Een belangrijk onderdeel van de werken betreft de asbestsanering.

ER

29/11/2023 10:09

Geen vuurwerk afsteken in Essen, Kalmthout en Wuustwezel.

WUUSTWEZEL – De burgemeesters van Essen, Kalmthout en Wuustwezel hebben afgesproken om samen geen toelatingen meer te geven voor het afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsnacht.

De drie behoren tot de politiezone Grens. De gemeenten willen in de toekomst enkel nog een toelating geven voor het afsteken van vuurwerk bij evenementen.

GB/ER

28/11/2023 13:07

Geboortebos Kalmthout.

NIEUWMOER – Afgelopen weekend nodigde de gemeente Kalmthout alle Kalmthoutse kinderen uit die in 2022 geboren werden. Vergezeld van hun ouders en familie plantten ze die dag een boom als symbool voor hun groei. Het geboortebos op Nieuwmoer groeide dit jaar aan met 148 bomen.

In 2022 werden er in Kalmthout 73 jongens en 76 meisjes geboren. Bij de jongens was Louis de meest populaire naam, bij de meisjes topte Nora de lijst.

ER

28/11/2023 09:47

Werken gemeentehuis Rijkevorsel.

RIJKEVORSEL – Het gemeentehuis van Rijkevorsel wordt binnenkort grondig gerenoveerd. De renovatiewerken hebben tot doel om het gebouw duurzamer te maken en de inrichting te verbeteren.

De start van de werken is voorzien in het voorjaar van ’24. Alle diensten blijven werken op afspraak.Tijdens de renovatie kun je bij het onthaal in het OCMW-gebouw aan het Prinsenpad zonder afspraak terecht voor het kopen van PMD-zakken en het opladen van de recyclageparkkaart. De verkoop van Rijkevorselse producten gebeurt tijdens de werken uitsluitend in de Leo Pleysierbibliotheek.

ER

28/11/2023 06:42

Award voor Dorpspunt Massenhoven

MASSENHOVEN – Buurtontwikkelaar Matexi heeft zijn jaarlijkse Award uitgereikt aan de meest groene en verbindende buurtinitiatieven van België.
In aanwezigheid van vicepremier Van Peteghem ontvingen zes verbindende of groene buurtprojecten een cheque ter ondersteuning van hun werking.

Elke prijs is goed voor een bedrag van € 3.000. Dorpspunt Massenhoven, een sociale hub met aandacht voor ecologiekreeg de juryprijs voor groenste buurtinitiatief. Inwoners ontdekken er niet alleen info en diensten, maar ook een manier van eten die natuur, gezondheid en lokale landbouw ten goede komt.

ER

27/11/2023 15:52

Nieuwjaarszingen Malle dit jaar al op 30 december.

WESTMALLE – Omdat 31 december dit jaar op een zondag valt, wordt het nieuwjaarszingen in Malle uitzonderlijk al op zaterdag 30 december georganiseerd.

Op die manier kunnen de kinderen ook bij de handelaars in de dorpskernen gaan zingen. In de Malse Courant van januari – die in de week voor Kerstmis in de bus valt – vind je een paginagrote poster ‘Hier zijn Nieuwjaarszangertjes welkom’. Die kan je dan aan je deur of raam hangen. Zo weten de kinderen perfect waar ze kunnen zingen.

ER

27/11/2023 09:24