Kalmthoutse Tuinrangers organiseren webinar.

KALMTHOUT – Door het grote succes van vorig jaar organiseren de Kalmthoutse Tuinrangers dit voorjaar opnieuw het gratis webinar ‘Klimaatslim en natuurvriendelijk tuinieren voor beginners’.

Het gaat om een kennismaking met natuurvriendelijke en klimaatrobuuste tuinen die beter bestand zijn tegen extreme regen, droogte en hitte. Het webinar is gratis, maar je moet wel vooraf registreren. Het webinar vindt plaats op woensdag 17 april van 20u tot 21u.

ER

14/04/2024 16:29

Asfaltwerken Goorstraat en Bredabaan/Den Heuvel in Schilde & Oelegem.

SCHILDE – Van 18 tot en met 23 april worden er asfalteringswerken uitgevoerd in Schilde en Oelegem. Het gaat om de Goorstraat. Er wordt gewerkt van de Schildesteenweg tot de Dobbelhoeve en in de Bredabaan/Den Heuvel ter hoogte van de aansluiting met de Schildesteenweg.

De wegen zijn gedurende de werken afgesloten voor verkeer. De omleiding voor de Goorstraat verloopt via het zuidelijk deel van de Goorstraat en de Knodbaan. De omleiding voor de Bredabaan/Den Heuvel verloopt via Rozenhoek.

ER

14/04/2024 16:12

Werken in de Wommelgmese Kakkstraat

WOMMELGEM – Tot vrijdag 17 mei wordt er in Wommelgem gewerkt aan de rijbaan van de Kaakstraat. Bedoelng is om het fietscomfort in de Kaakstraat te verhogen.

Tijdens de werken wordt er een lokale omleiding voorzien om de handelaars en de Kerkplaats bereikbaar te houden. Parkeren zal mogelijk zijn tijdens de duurtijd van de werken op de Kerkplaats.

ER

14/04/2024 16:16

Kinderboeken inzamelen in Wuustwezel.

WUUSTWEZEL – Het Huis van het Kind en de kringwinkel in Wuustwezel slaan de handen in elkaar en zamelen tot en met 30 april kinderboeken in.

Heb je nog kinderboeken? Breng ze dan binnen in Kringwinkel De Cirkel voor een tweede leven. De kringwinkel van Wuustwezel vind je aan de Kalmthoutse Steenweg 193. Je kan de boeken er elke werkdag afgeven tussen 9.30 en 17.30 uur.

ER

14/04/2024 16:20

Werken aan Oudstrijdersstraat in Oelegem.

OELEGEM – Van 22 t/m 25 april 2024 wordt er gewerkt in de Oudstrijdersstraat in Oelegem. Een aannemer voert herstellingen uit aan de asfaltverharding tussen de Jozef Simonslaan en het Torenplein.

De weg is gedurende de werken afgesloten voor het verkeer. De omleiding verloopt via de Nieuwelaan en de Schildesteenweg.

ER

11/04/2024 14:43

Jobbeurs in Kapellen.

KAPELLEN – De lokale besturen van Kapellen, Brasschaat en Stabroek organiseren samen met de VDAB en Selab een jobbeurs op dinsdag 16 april. De beurs gaat door van 13u tot 18u in zaal LUX, Marktplein 1 in Kapellen.

Wie op zoek is naar een job, kan er kennismaken met meer dan 50 lokale bedrijven, organisaties en overheden.
Inschrijven kan via www.kapellen.be/jobbeurs.

ER

09/04/2024 14:41

Werken in Stokerijstraat Wijnegem.

WIJNEGEM – In het kader van de werkzaamheden aan de nieuwe bruggen over het Albertkanaal, voert Water-link werkzaamheden uit in de Stokerijstraat in Wijnegem. Het gaat om het deel tussen de Lindelei en de Oud Strijderslaan.

De werken zullen afgerond zijn tegen 1 september. Plaatselijk verkeer kan via de Kasteellei omrijden.
De doorsteek maken naar de Turnhoutsebaan kan niet omwille van werkzaamheden aan diezelfde bruggen. Wie de dorpskern wenst te bereiken volgt de omleidingsroute via de Eenhoorn, Oelegemsteenweg en dan via de Wommelgemsteenweg.

ER

09/04/2024 14:45

Werken in Wuustwezel aan nieuwe wijk in de omgeving van Hofakker.

WUUSTWEZEL – In Wuustwezel zijn de voorbereidingen gestart voor de realisatie van een nieuwe wijk in de omgeving van Hofakker.

In de loop van deze maand wordt de woning aan de Hofakker 24 gesloopt en de achterliggende speeltuin verwijderd. Daar komt een nieuwe toegangsweg naar de wijk, die is gelegen tussen Ginhoven, Hofakker, Venwei, Kapelwei, Het Wirikske en Hoge Bunder. Het gaat om een gebied van ongeveer 6,8 hectare voor 80 woningen.

ER

08/04/2024 15:39

Troostkoffers in Wuustwezel helpen kinderen bij verliesverwerking

WUUSTWEZEL – In de bibliotheek van Wuustwezel kan je voortaan een troostkoffer lenen. De koffers zijn gevuld met boeken over verliesverwerking en bedoeld voor kinderen die te maken krijgen met het verlies van een geliefde.

Er zijn drie koffers samengesteld voor verschillende leeftijdsgroepen. Naast boeken voor de kinderen en hun ouders, bevatten de koffers ook materialen zoals een knuffel, knutselprojecten en schrijfboekjes. De troostkoffers zijn vanaf begin april gratis beschikbaar. Je kan ze reserveren via de website wuustwezel.bibliotheek.be, of  op het nummer 03 690 46 40.

ER

02/04/2024 10:38

Ontdek Malle in groep.

WESTMALLE – Wil je Malle wel eens in groep ontdekken? Dan ben je vanaf deze maand welkom tijdens groepsuitstappen voor verenigingen, bedrijven of familie.

Verwen jezelf met de tour Knabbelen van Malle, een huifkartocht langs restaurants. Verder staat een bezoek aan de werkende Scherpenbergmolen op het programma, de geautomatiseerde serre van ‘t Gijsbemdenhof en microbrouwerij De Boeretang. Een volledig overzicht en alle info vind je op toerisme-malle.be.

ER

07/04/2024 15:28