Werken aan buurtpaviljoen in de Achterstraat in Sint-Antonius van start.

SINT-ANTONIUS – Het buurtpaviljoen in de Achterstraat in Sint-Antonius wordt een aangename ontmoetings- en buitensportlocatie. Het bouwwerk komt op het grasplein tussen de gebouwen van de Zoest en de Vleugel.

Het buurtpaviljoen wordt een veelzijdig overdekt paviljoen. Het geeft verenigingen, zorgaanbieders en buurtbewoners ruimte om buiten – beschermd tegen de regen – lessen, workshops en activiteiten te organiseren en elkaar te ontmoeten. De aannemer startte zopas met de werken. Als alles volgens plan verloopt, worden de werken begin oktober afgerond.

ER

28/06/2024 10:13

Merelfest in Brecht.

BRECHT – Op zondag 30 juni ben je welkom in domein De Merel in Brecht voor de tweede editie Merelfest. Het wordt een dag vol avontuur, cultuur, ontspanning en sportieve hoogtepunten.

Er zijn onder andere muziekoptredens, een zomerbar en foodtrucks. Je bent er welkom vanaf 12u.

ER

26/06/2024 15:47

Renovatie gemeentehuis in Schilde.

SCHILDE – Schilde keurde deze week het bestek en de bijhorende raming voor de renovatie van het gemeentehuis goed. Het vernieuwde gemeentehuis moet straks alle administratieve diensten op één plek huisvesten.

Bij het opstellen van de plannen is rekening gehouden met de mening van zowel inwoners als medewerkers. De geschatte kosten bedragen ruim 4 miljoen euro. De werkzaamheden zijn gepland voor 2026 en zullen naar verwachting een jaar duren.

ER

25/06/2024 13:57

Werken in Zoerseldorp starten op 1 juli

ZOERSEL – Omwille van enkele nieuwe woonprojecten in Zoersel wordt het elektriciteitsnet en telefoonnet er aangepast. De werken starten op 1 juli.

Er wordt voornamelijk gewerkt aan de oneven kant van de Zandstraat/Dorp, van aan de Sint-Elisabethkerk tot aan het dorpsplein. Verder wordt er ook in een klein stuk van de Kerkstraat gewerk en in De Bruelen. Het voet- en fietspad wordt er opgebroken. Tijdens de werken blijven alle woningen en winkels toegankelijk via loopbruggetjes.

ER

24/06/2024 15:26

Fietstocht langs kunstwerken en architectuurpareltjes van Zoersel

ZOERSEL – Vanaf nu kunnen kunstliefhebbers genieten van een unieke fietstocht langs de mooiste kunstwerken en architectuurpareltjes van Zoersel.

De route van ongeveer 27 kilometer is geschikt voor het hele gezin en biedt een inspirerende blik op hedendaagse kunst en architectuur in de openbare ruimte van de groene gemeente. Zoersel heeft een rijk aanbod aan kunstwerken en waardevolle architectuur op het openbaar domein. De fietsroute kan op elk moment worden verkend. De folders van de route zijn verkrijgbaar in de bibliotheken, in het administratief centrum en bij Toerisme Zoersel vzw.

ER

24/06/2024 15:33

Verhoogde loodwaarden in leidingwater Schuttershof Schoten.

SCHOTEN – In het Schotense leidingwater van de assistentiewoningen Schuttershof werd een verhoogde hoeveelheid lood aangetroffen. De afgelopen periode werden er meer dan honderd waterstalen afgenomen en onderzocht.

De resultaten voor de bewoonde flats in Schuttershof waren goed. Na een spoeling van de leidingen waren de resultaten in zo goed als alle gevallen gunstig. Voor de onbewoonde flats waren de resultaten nog niet in orde. Ook in de nabije omgeving werden stalen genomen. Die resultaten zijn gunstig. Dat meldt de gemeente.

GB/ER

24/06/2024 15:37

Schapen in Malle.

WESTMALLE – Malle zet schapen in om de strijd aan te gaan met de Japanse duizendknoop, een zeer invasieve exotische plantensoort. Het gaat om een proefproject in samenwerking met meubelfabriek Mintjens en Schapenhouderij Het Hallehof uit Malle.

De Japanse duizendknoop heeft zich de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Begrazing door schapen is een milieuvriendelijke en duurzame aanpak die de bodemstructuur intact laat en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen vermijdt.

ER

24/06/2024 15:23

Proefproject recyclagepark Sint-Job-in-‘t-Goor

SINT-JOB-IN-‘T-GOOR – Eerder beslisten al heel wat gemeenten, zoals Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Ranst, Rumst, Wijnegem en Wommelgem om samen met IGEAN te starten met het project ‘recyclagepark op afspraak’. Nu geeft ook Brecht groen licht om het reservatiesysteem in te voeren voor het recyclagepark van Sint-Job-in-‘t-Goor.

Met dit proefproject wil de gemeente haar inwoners de mogelijkheid geven om snel en efficiënt een bezoek te brengen aan het recyclagepark, maar ook om de bereikbaarheid van de toegangsweg naar het recyclagepark te garanderen. Het recyclagepark aan de Ringlaan in Brecht blijft open zonder afspraak. De nieuwe regeling zal ingaan in vanaf 1 juli. Tussentijdse evaluatiemomenten zullen de nodige inzichten bieden om begin volgend jaar over de – al dan niet – definitieve invoering van het systeem voor het park van Sint-Job-in-‘t-Goor te beslissen.

ER

20/06/2024 13:46

Kalmthout gaat lokale ondernemers betrekken bij overheidsopdrachten.

KALMTHOUT – Op voorstel van de partij Durf gaat Kalmthout lokale ondernemers meer betrekken bij aanbestedingen. Ze kunnen zich in de toekomst registreren, waardoor ze uitgenodigd worden voor overheidsopdrachten die binnen hun expertisedomein vallen.

In 2021 werd er door Unizo een onderzoek gedaan naar de mate waarin KMO’s hun weg vinden naar overheidsopdrachten uitgeschreven door lokale besturen. Daaruit bleek dat de drempels vaak nog te hoog zijn. De belangrijkste reden is dat 24% zegt niet op de hoogte te zijn van de aanbesteding.

ER

19/06/2024 13:03

Allereerste ‘Trappist Westmalle’ brouwerijbezoekdagen

WESTMALLE – De broeders van de Abdij in Westmalle leiden een stil en teruggetrokken leven binnen de kloostermuren. Het slotklooster – het gedeelte waar de broeders wonen – is normaal niet toegankelijk voor buitenstaanders.

Gasten zijn er welkom, maar enkel in de kerk en in het gastenverblijf. Daar komt op woensdag 25 en donderdag 26 september verandering in. Die dagen zal het publiek welkom zijn. In Westmalle zijn binnen de abdijmuren zowel een brouwerij, een boerderij, een bakkerij als een kaasmakerij gevestigd. Wie graag wil langskomen tijdens een van de bezoekdagen, dient een online reservatie te maken via www.trappistwestmalle.be/brouwerijbezoek-westmalle. Een ticket kost 12,50 euro per persoon.
 

ER

17/06/2024 13:55