Weer in de streek

Regionaal Nieuws

Rolstoelvriendelijke voetgangerscirkels geven Zoerselaars kans om te bewegen.

De twee zijn aaneengesloten rolstoelvriendelijke routes die iedereen zelfstandig en op eigen tempo kan wandelen. De eerste route vertrekt aan woonzorgcentrum de Buurt en is 1,8 km lang. Deze voetgangerscirkel bestond al langer en werd in een nieuw jasje gestopt. De tweede, nieuwe voetgangerscirkel vertrekt vanuit woonzorgcentrum Halmolen en is 2,5 km lang. De route en alle info over ‘een voorjaar vol bewegen’ is terug te vinden op de website van de gemeente Zoersel.

 

154 jobs weg bij Janssen Pharmaceutica in Beerse.

Begin dit jaar werd al aangekondigd dat er zo’n 200 jobs zouden verdwijnen. Omwille van de regeling die moederbedrijf Johnson uitwerkte, komen er geen syndicale acties.

 

Paaskermis in Wijnegem.

De jaarmarkt loopt van ‘t Gasthuis tot café De Sax, aan beide zijden van de Turnhoutsebaan en gaat door op maandag 10 april. De jaarmarkt begint ‘s morgens om 9u en duurt ten laatste tot 14.30u.

Brandweeroefening in Schoten.

Verschillende brandweerkorpsen en een medische afdeling oefenen tegelijk om hun samenwerking te optimaliseren. Het verkeer in de Sluizenstraat moet tot 22u tijdelijk een omleiding volgen.

Rekenhof heeft opnieuw vragen bij de haalbaarheid van de Oosterweelverbinding.

Volgens de partij Groen is het absoluut onzeker of de Vlaamse overheid genoeg geld heeft om het project te financieren, zeker voor wat betreft de overkappingen van de ring. Verder zijn er ook ernstige vragen over de tolheffing voor vrachtwagens op het haventracé in het noorden. Tegen 2031 zou het grootste deel van de Oosterweelverbinding moeten klaar zijn.

 
 

Ontdek de bloesems in Merksplas, Hoogstraten en Rijkevorsel.

Je kan de bloesems ontdekken via de bloesemfietsroute of de bloesemwandelingen. Een gratis brochure is verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor.

Organisatie Grote Prijs Juul Marinus zoekt seingevers.

Men is nog op zoek naar seingevers voor die dag. Wie interesse heeft, kan terecht bij Willy Vercammen op 0499/ 20 11 56.

Eerste aardbeien uit Hoogstraten voor koning en gouverneur.

Hat afgeven van aardbeien is een traditie die intussen al veel jaren gangbaar is. De vorst ontvangt elke vijf jaar persoonlijk de Ghesellen van de Aardbei. De verkoop op de veiling van de eerste aardbeien is dan weer traditioneel voor het goede doel.

Vernieuwingswerken fietspad Antwerpsesteenweg in Malle.

Het betonnen fietspad wordt opgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt. De werken duren tot en met vrijdag 14 april. Het autoverkeer zal  weinig hinder ondervinden.

Plantage gevonden in Lille.

De plantage in de Rechtestraat kon opgespeurd worden na een tip op het digitale meldpunt van de politie.