Weer in de streek

Regionaal Nieuws

Werken in de Wommelgemse Kaakstraat

Tijdens de werken wordt er een lokale omleiding voorzien om de handelaars en de Kerkplaats bereikbaar te houden. Parkeren zal mogelijk zijn tijdens de duurtijd van de werken op de Kerkplaats.

Participatiemoment over herinrichting Turnhoutsebaan Wijnegem.

Bedoeling is om sterke en zwakkere punten in kaart te brengen en het verzamelen van bezorgdheden en ideeën.
Het eerste participatiemoment vindt plaats op woensdag 24 april, doorlopend van 17.30u tot 21u, in ‘t Gasthuis, Turnhoutsebaan 119.

Werken in de Wommelgmese Kaakstraat

Tijdens de werken wordt er een lokale omleiding voorzien om de handelaars en de Kerkplaats bereikbaar te houden. Parkeren zal mogelijk zijn tijdens de duurtijd van de werken op de Kerkplaats.

Organisatietalent gezocht voor Parkplezier in Halle.

Kandidaten die zich geroepen voelen kunnen zich melden bij de de dienst cultuur voor 1 juni aanstaande. Het gaat om de edities van 2025, 2026 en 2027. Alle info op www.zoersel.be.

Faire Ronde in Schilde

Het zijn locaties met een link naar lokale duurzame voeding, ecologische duur zaamheid of fair trade handel. Alle info kan je nalezen op de site van de gemeente.

Lezing van auteur Jan Hertoghs

Alles voor de Kempen baadt in een warme, menselijke gloed. Tijdens een lezing in de bibliotheek van Oostmalle brengt Jan enkele herkenbare verhalen uit zijn boek. Dinsdag 23 april van 14 tot 16 uur, Lierselei 15 in Oostmalle.

 

Belevingswandeling feestelijk geopend in Brasschaat

De wandeling staat volledig in het teken van de Olympische Spelen en begint en eindigt tussen het zwembad aan de Sportoase Elshout en Casa Ametza. De route is duidelijk aangegeven met borden. De wandeling kan je nog maken tot en met 31 augustus en is zo’n 3km lang.

Verbouwingen Vormingscentrum Malle officieel van start

Een ruime inkomhal en onthaalbalie, kantoorruimte en polyvalente ruimtes zullen voldoen aan hedendaagse noden en normen. Het gaat om de eerste van 5 bouwfases.

Drie initiatieven in Zoersel op Erfgoeddag 2024.

De geestekijke gezondheidszorg Bethanië is vandaag de dag één van de grootste psychiatrische centra in Vlaanderen. Het centrum bestaat dit jaar 100 jaar. Daarnaast blaast het Algemeen Ziekenhuis dit jaar 75 kaarsjes uit. Via een Erfgoedwandeling  komt de rijke geschiedenis van beide zorginstellingen tot leven. Deze wandeling wordt gelanceerd tijdens Erfgoeddag, maar ze blijft nog het hele jaar toegankelijk. Verder is er ook een expo gewijd aan de Zoerselse lindeboom. Deze tentoonstelling is op 21 april te bekijken, maar blijft ook nadien toegankelijk.

Kalmthoutse Tuinrangers organiseren webinar.

Het gaat om een kennismaking met natuurvriendelijke en klimaatrobuuste tuinen die beter bestand zijn tegen extreme regen, droogte en hitte. Het webinar is gratis, maar je moet wel vooraf registreren. Het webinar vindt plaats op woensdag 17 april van 20u tot 21u.