Weer in de streek

Regionaal Nieuws

Nieuwe activiteitenbrochure van Toerisme Wuustwezel

Je vindt ze in de nieuwe activiteitenbrochure van Toerisme Wuustwezel die je gratis kan afhalen in de Poort naar het Platteland of kan downloaden op wuustwezel.be.

Werken park Schildehof.

Er is opnieuw een mooi uitzicht vanuit het voormalige kasteel naar de Venustempel, de pijlenbrug en de picknickweide. De volledige wildgroei werd verwijderd, waardoor je een mooie doorkijk hebt.  De Venustempel is vrij gesnoeid en de bomen rondom het badhuis zijn weggenomen. Kortom, dé ideale gelegenheid om het park te bezoeken tijdens een gezellige herfstwandeling.

Werken aan de E19 Kleine Bareel en Antwerpen-Noord.

Fase 1 loopt tot maandagmorgen 25 september. Het verkeer op de E19 richting Antwerpen moet er ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen aan de Kapelsesteenweg is afgesloten. Je bereikt de E19 richting Antwerpen via de oprit aan de Bredabaan.

Wijnegem in het teken van strips.

In de kapel kan je gaan kijken naar een expo van Jan Bosschaert. Zo kom je onder andere te weten hoe een strip wordt gemaakt. Verder is er een strip-speurtocht. In Ahoy kan je terecht voor een zeefdruk van één van je favoriete stripfiguren en is er een tweedehands stripkraam. In de bibliotheek is er in de voormiddag een stripruilbeurs voor kinderen. Je kan het volledige programma nalezen op de site van de gemeente.

Green Flag Award voor provinciale domeinen.

Jaarlijks beoordelen juryleden uit binnen- en buitenland het beheerplan van de groene ruimten die zich kandidaat stellen. Tijdens het bezoek aan de parken en groendomeinen let de jury op wat in de parken gebeurt rond biodiversiteit en groenbeheer.

Week van de Duurzame Gemeente in Malle.

Het bestuur koos dan ook helden die samen met kinderen en jongeren, via hun werking of projecten, van onze wereld een meer duurzame plek willen maken tegen 2030. Daarom werden de Malse scholen gehuldigd die een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Daarnaast werden ook drie sportverenigingen die hun steentje bijdroegen aan de zomerschool uitgeroepen tot lokale duurzame helden.

 

Expo Danielle Goffa in cultuurhuis de Bijl in Zoersel.

In haar 50 jarige zoektocht naar de ultieme creatie ging Goffa heel wat uitdagingen aan waardoor ze heel wat  prijzen in de wacht sleepte. Zo experimenteerde ze met niet-evidente materialen, zoals veren en olifantenhaar. Harde materialen -zoals edele metalen- worden omgevormd sierlijke juwelen. De expo van Danielle Goffa is te zien van 30 september tot en met 22 oktober.

Tijdelijke verkeersmaatregelen in centrum Rijkevorsel.

Om deze verkeersstroom zo vlot mogelijk te laten verlopen, gelden er vanaf vrijdag 22 september tot en met het einde van de wegenwerken, eind november, een aantal maatregelen. Vanaf dan zijn gemotoriseerde voertuigen die vanuit Bochtenstraat richting Dorp rijden, verplicht om rechtsaf te draaien. Het verkeer dat vanuit Merksplas en Beerse richting Malle wil, zal dus eerst langs de rotonde moeten rijden om daarna in de tegenovergestelde richting de weg te vervolgen. Verder is het verboden om linksaf te slaan aan het kruispunt van Dorp met het Prinsenpad voor het gemotoriseerd verkeer dat vanuit Hoek richting Dorp komt. Het verkeer vanuit de rotonde richting Hoek mag Prinsenpad wel inrijden.

Tractorsluis aan Middeldonk Nijlen-Grobbendonk.

De maatregel komt er na steeds meer meldingen van sluipverkeer. Er gebeurde ook al een ongeval. Het is ook een route die veel fietsende scholieren dagelijks nemen van en naar de scholen in Nijlen en er is heel wat recreatief fietsverkeer van en naar Herenthout. Om het voor deze weggebruikers veilig te houde,n is de plaatsing van een tractorsluis de ideale oplossing, aldus de gemeente.

Verenigingendag in Schilde.

Er zijn workshops, demonstraties, infosessies, infostandjes, enz. Verder zijn kraampjes voorzien op het plein en kinderen kunnen er op het springkasteel. Een bezoekje aan de verenigingendag is gratis en inschrijven hoeft niet. Je bent er welkom tussen 14u en 17u.