Zoersel bezorgd over verplichte samenwerking huisartsenwachtposten

Zoersel bezorgd over verplichte samenwerking huisartsenwachtposten

ZOERSEL – Vanaf 1 april worden de huisartsenwachtposten Voorkempen, Noordrand en Antwerpen Noord verplicht om functioneel samen te werken. Die maatregel zorgt ervoor dat patiënten soms afstanden tussen 25 en 35 kilometer moeten afleggen om bij de dokter te komen.

De gemeente Zoersel is over de nieuwe maatregel niet te spreken en en vraagt in een brief aan minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, om de beslissing te herbekijken. “Onaanvaardbaar”, vindt burgemeester Liesbeth Verstreken. “Patiënten zullen zich soms tot 35 kilometer ver moeten verplaatsen, terwijl ze vlakbij de spoeddienst van het AZ Voorkempen wonen.”
“Dat is precies de reden waarom er twee jaar geleden een wachtpost werd ingericht aan AZ Voorkempen”, aldus Katrien Schryvers, schepen voor welzijn. “Door de nieuwe verplichte samenwerking gaan er opnieuw meer mensen met klachten, bestemd voor een huisarts, gebruikmaken van de spoeddienst van AZ Voorkempen. De spoeddienst zal op deze manier opnieuw overbelast worden. Zoersel hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld zullen volgen en eveneens hun bezorgdheid aan de minister zullen uiten.
 

DVDV

11/02/2023 14:07

author avatar
Elite Reklaam